Scholen in actie voor Onky Donky


Wat leuk dat jullie mee willen helpen om zoveel mogelijk kinderen een onvergetelijke Onky Donky dag te bezorgen. Een dag waarop ze weer echt even kind mógen en kúnnen zijn!

Op dit moment hebben wij voor scholen een speciale scholenactie! Wil je samen met je gehele school een actie starten dan kun je hiermee zelfs prijzen winnen en allerlei leuke materialen downloaden, waaronder een Fonkel lespakket. Ga snel naar www.onkydonky.nl/scholenactie!

Op deze pagina kunnen jullie, aan de hand van het onderstaande stappenplan, een eigen actiepagina aanmaken. Hebben jullie al een idee? Er zijn veel leuke manieren om geld op te halen. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld:

  • Een sponsorloop, wandeltocht, speurtocht, fietstocht, of zwemwedstrijd organiseren.
  • Een heitje voor karweitje doen; grasmaaien, oud papier ophalen, honden uitlaten, lege flessen wegbrengen, auto’s wassen.
  • Cupcakes, koekjes, oliebollen of taart bakken en verkopen.
  • Een musical, dansvoorstelling, modeshow of (kerst)markt organiseren.
  • Een bingo, loterij of veiling organiseren.

Stappenplan

 

Donaties vragen of zelf geld inzamelen

Je kunt een actie bedenken voor de gehele school, per klas, per team of individueel. Alles is mogelijk.

Je kunt geld in gaan zamelen waarbij je vrienden, familie, buren en iedereen die je kent, vraagt om een donatie, zonder zelf verder een tegenprestatie te leveren. Zij kunnen dan via jullie eigen actiepagina direct een online donatie doen. Je ontvangt een e-mail van elke donatie die gedaan wordt en de tussenstand van het opgehaalde bedrag wordt getoond op de actiepagina.

Ga je bijvoorbeeld zelf een actie ondernemen met een tegenpresatie, zoals een van de voorbeelden hierboven of een zelf bedachte actie. Dan is het zo dat je zelf het geld ontvangt. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om elke week of tegen het einde van jouw actie het geld aan een van de leerkrachten of schoolleider te geven en dat hij of zij het geld dan via de doneer button op jullie actiepagina overmaakt. Je kan ook vragen of dat ze in plaats van contant geld geven, willen betalen via een tikkie. De QR code hiervan staat op de actiekaart en het logo die je kunt downloaden.

Succes!

P.s. bij Tips staan allerlei mogelijkheden om de actie zo succesvol mogelijk te maken en op deze pagina vind je verschillende downloads die kunnen helpen!

Start actie

Downloads:

Logo Ik kom in actie voor Onky Donky Inclusief Tikkie QR code. Download